XXI.századi online vegyszeradagolás

ONLINE KAPCSOLATTAL RENDELKEZŐ VEGYSZERADAGOLÁS

Az élet szinte minden területén naponta jelennek meg okos megoldások, melyek megkönnyítik, meggyorsítják a folyamatokat és biztosítják a könnyebb ellenőrizhetőséget. A technológiai fejlődés ma már a mosodai vegyszeradagolás területén is lehetővé teszi, hogy több információval rendelkezzünk a berendezések működéséről, a felhasznált vegyszerek mennyiségéről, a        személyzet által elvégzett munkafolyamatokról. A mosodák vegyszeradagolóinak internetre csatlakoztatásával lehetővé válik a berendezések működésének távolról történő, online nyomon követése, ellenőrzése.

SUTTER PROFESSIONAL- ONLINE KAPCSOLATTAL RENDELKEZŐ VEGYSZERADAGOLÁS

A Sutter Professional wifi, vagy hálózati internet alapú kapcsolaton keresztül biztosítja a hozzáférést az automata adagolás rendszeréhez. A rendszer részei a mosógépre szerelt automata adagoló, a vegyszer szintjelző, az adagolópumpák, a rendszer agyát képező vezérlőpanel az internetkapcsolattal, egy visszajelző lámpa és a mosógépek vezérlését szabályozó elosztó mágnesszelep.

A mosógépek elejére szerelve található a programkiválasztó panel, mely az adott mosógépre vonatkozó mosási programokat tartalmazza. Ezeket a programokat minden esetben szakértőink állítják be a mosoda munkatársai segítségével, a mosott ruhák mennyiségének, minőségének és szennyezettségének megfelelően, a programok megfelelőségét próbamosásokkal tesztelve.

A rendszer része egy szintjelző, - mely újdonság a többi rendszerrel szemben - mely jelzi, hogy mennyi vegyszer van a vegyszert adagoló kannákban. Ezzel az egyszerű eszközzel könnyedén kiszűrhető az egyik leggyakoribb hiba- mosószer, vagy öblítőhiány. A rendszer egy elosztó mágnesszelep segítségével képes arra, hogy több mosógép adagolását vezérelje egyszerre. A Sutter adagolók újítása, hogy a vezérlőpanel az adagolópumpák paneljében van szerelve, nem külön egység tartalmazza azokat. A tisztítószereket az adagolópumpák segítségével juttatjuk a mosógépekbe, a mosási programoknak megfelelően.

Az online vezérelt rendszer része a jelzőrendszer, mely folyamatosan jelzi a rendszer működésének állapotát. Zöld színnel jelzi, hogy minden rendben, sárga, ha kisebb meghibásodás történt és helyi beavatkozás szükséges – pl. kevés a vegyszer- a narancssárga szín jelzi, hogy a rendszer technikai beavatkozást igényel- műszaki meghibásodás esetén- a pirosan égő lámpa pedig, hogy a rendszer leállt, nem üzemel.

Az online vezérelt rendszer nagy előnye az egyszerű automata adagoláshoz képest, hogy internetalapú, bárhonnan elérhető, egy számítógépről egyéb okos eszközről több mosó- és mosogatógép programjai is vezérelhető akkor is, ha azok különböző helyeken találhatóak. A rendszeren belüli berendezések működése online nyomon követhető, naplózható, ellenőrizhető, programozható. A folyamatos online kapcsolat során kinyert és rögzített adatokból teljes képet kaphat az üzemeltető a működéssel kapcsolatos fontos adatokról, költségekről, használt programokról, munkaidőről, hatékonyságról, mosott ruha mennyiségekről és arányokról.

Nyomon követhetőek a napi folyamatok, gépindítások, a programok lefutása, úgy mint:

  • melyik programot hányszor indították
  • végigfutottak-e a programok rendben
  • hány kilogramm vasalós, hány kilogramm hajtogatós textíliát mostak
  • mennyi volt a fehér, a színes, a fertőtlenítést igénylő ruhamosás
  • különböző időszakokra bontva hány kilogramm textíliát mostak, milyen vegyszer átlagárral 

Az online nyomon követéssel nem csak a technikai problémák, hanem az emberi mulasztásokból adódó hibák is észrevehetők, időben kiküszöbölhetők így növelhető a hatékonyság, gazdaságosság és csökkenthető a nem megfelelő minőségű mosás miatti visszamosások aránya.  A folyamatokba bármikor, működés közben is bepillanthatunk és ellenőrizhetjük azokat. A rendszer minden hiba esetén fény- és hangjelzést ad a helyszínen, valamint e-mail-t küld az előzetesen beállított e-mail címekre, a hiba rövid leírásával. Ezek a figyelmeztetések segítenek megelőzni a meghibásodásból eredő kényszerleállást. Minden programlefutás adatai felhőben tárolódnak, melyek bármikor elérhetők, letölthetők

 

Ha érdeklődik a Sutter mosodai online adagolórendszere iránt, keresse kollégáinkat a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen. 

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk