Takarítsunk meg a takarítással - Így spóroljon naponta!

 

Takarítani mindenki tud- gondolhatjuk- de sokszor még a közintézmények és irodák takarítását végző szakértő személyzet sem a legújabb és legköltséghatékonyabb technológiát alkalmazza a napi takarítások során. A napi takarításhoz nem kell különleges eszköz és technikai felszerelés, néhány jól megválogatott tisztítószerrel az egész folyamat megoldható. A napi vagy fenntartó takarítás során a legenyhébb, a semlegeshez közel álló kémhatású tisztító szereket használjuk.

Azért, hogy a már megtisztított felületeket ne szennyezzük újra, takarítás során fontos figyelnünk a takarított felületek sorrendjére, ezért mindig minden esetben „bentről-kifelé, fentről-lefelé” kell a takarítást végeznünk.

Manapság az eszközök gyártói a termékeiket színkódolva gyártják. Azért, hogy elkerüljünk a különböző helyiségekbe a más helyiségből származó szennyezések bejutását, a kórokozók el- és szétterjedését, az eszközök használatával  kapcsolatosan érdemes betartanunk néhány szabályt: Piros  törlőkendőt  használjunk a WC, pissoire környékének tisztítására, kék  kendőt a fényes felületek tisztításához, sárga  törlőkendőt a szaniterek tisztítására zöldet pedig a fa felületek ápoló szerrel való ápolására. Közintézmények esetén egyik helyiségből a másikba haladva mindig váltsunk törlőkendőt, így biztosíthatjuk a megfelelő higiéniát.  A törlőkendők használatakor előnyös a mikroszálas kendők használata, melyek szárazon, tisztítószer nélkül is alkalmasak nem csak a por, hanem akár az enyhén zsíros szennyeződések és a kórokozók eltávolítására is.

Textil vagy szőnyeg felületek tisztításánál szükségünk lehet egy jó porszívóra.

Felmosásra és feltörlésre használjunk mikroszálas lapos mopot, mellyel a poros felületeket a lehető legkörnyezetbarátabb módon, szárazon is takaríthatjuk. A felületre letapadt szennyeződés esetén használjunk mikroszálas lapos mopot és egy általunk választott általános tisztítószer megfelelő koncentrációjú oldatát. Az általános tisztítószerek kémhatása a semleges kémhatástól kismértékben tér csak el lúgos irányba, nem tartalmaznak agresszív vegyületeket, nevük azt jelzi, hogy bármilyen vízálló felület tisztítására alkalmasak. Számos fajtájuk van, melyekből preferenciáink alapján választhatunk. Összetételüktől függően lehetnek jobban vagy kevésbé zsíroldó hatásúak, gyorsan száradó alkoholtartalmúak, különböző illatúak, tisztításra kész, nem hígítandó, akár szórófejes kiszerelésűek, megfelelő arányban hígítva használhatóak vagy koncentrátumok.

Ha spórolni szeretnénk a tisztítószerrel és védeni akarjuk a környezetet, használhatjuk az előző hírlevelünkben bemutatott impregnált mop technikát. A technikáról bővebben az alábbi linken olvashatnak, ahol egy bemutató videó is rendelkezésre áll a technológia elsajátítására.

Csillogó, fényes felületek tisztítására érdemes gyorsan száradó alkoholtartalmú szereket választani, egyéb választási preferencia lehet az illat, a gazdaságosság, a tisztítandó felület minősége.

Stratégiai partnerünk a Sutter Professional számos, környezetbarát Zero márkanevű  terméket gyárt, melyek között találhatóak általános tisztítószerek is. A Zero termékek kizárólag teljesen lebomló növényi alapanyagokból készültek, nem tartalmaznak allergéneket, nehézfémeket és egyéb káros anyagokat. A Sutter Professional által gyártott Zero termékek választékáról és előnyeiről bővebben tudásbázis tartalmunkban olvashat az alábbi linken. A Zero termékek környezetbarát általános tisztítószerei közül kedvünk szerint választhatunk: a Sutter Zero Diamond és a Sutter Zero Flower alkoholtartalma miatti garantált rövid száradási idejével, a Flower kellemes virág illatával a Sutter Zero Apple zöldalma illatával nyerheti el tetszésünket.  A Sutter Zero Emerald magas zsíroldó hatásával tűnik ki az általános tisztítószerek közül. Érdemes a preferenciáink kialakításakor gazdaságossági számításokat is végezni, mert előfordulhat, hogy egy hatásos koncentrátum lényegesen kevesebb fajlagos költséggel jár, mint egy használatra kész általános tisztítószer oldat.

Felhasználásnál mindig figyeljünk a tisztítószerek adagolására. Az ajánlottnál alacsonyabb koncentrációban használt tisztítószer nem tisztít megfelelően, az ajánlottnál nagyobb mennyiség használata azon kívül, hogy drága, tisztítás helyett plusz szennyezőként a felületre tapad.

Napi karbantartó takarításnál a vízköves területek tisztítására savas kémhatású vízkőoldó szereket is használnunk kell. Napi szanitertisztító szernek, ugyanúgy, mint az általános tisztítónak válasszunk a  semleges kémhatástól csak kis mértékben eltérő, savas kémhatású szert. Jó megoldás lehet a vízkövesedés megelőzésére egy központi vízlágyító berendezés beszerelése, mely csökkenti a vízkövességet okozó ionok  mennyiségét a vízben, így csökkenti a vízkövesedést és a vízkőoldásra felhasznált szanitertisztító-szükségletet is.   Figyeljünk arra, hogy mindig olyan napi vízkőoldót használjunk, amely hosszabb távon sem károsítja krómozott csapfelületeinket.  Ha módunk van rá, szanitertisztításra is válasszunk környezetbarát szereket. A Sutter Professional kínálatában található Sutter Zero Ruby, környezetbarát napi szanitertisztító amely természetes citromsav-tartalmával oldja a vízkövet. A Sutter Zero Ruby-val naponta takarítva a mosdó, kád, zuhanykabin környékét, vízkőmentes tisztaságot érhetünk el.

Napi takarítás során szükséges lehet problémás területeken - mint pl. a WC kagyló és egyéb fürdőszobai területek – fertőtlenítést alkalmazni. Bármilyen furcsa, a  fertőtlenítés is történhet környzetbarát módon, pl.  tejsav tartalmú  fertőtlenítő szerek használatával. Figyelnünk kell arra, hogy a használati útmutatón feltüntetett hatóidőt mindenképpen tartsuk be, ekkor garantálható csak a megfelelő fertőtlentő hatás.

Előfordulhat, hogy találunk olyan,  - pl. zsíros ujjlenyomatokkal szennyezett -  felület, melyet nem tudunk csak az általános tisztítószerrel és a mikroszálas törlőkendő súroló hatásával tisztítani. Ebben az esetben szükségünk lehet napi takarítás során fokozottabb zsíroldó hatású szerre is. A Sutter Zero Emerald  környezetbarát általános tisztítószer hatásos a zsíros szennyeződések ellen. Ha erősebb szennyeződéssel kell megbirkóznunk próbáljuk ki a a Sutter Zero Amber környezetbarát zsíroldót melyet a mikroszálas kendőre fújva és azzal a szennyeződést áttörölve zsírmentes tisztaságot érhetünk el.

Ha le és feltöröltünk mindent, megtisztítottuk a felületeket vízkőtől és a szükséges helyen fertőtlenítettünk is, elkészültünk a napi takarítás folyamatával. Ehhez, a zsíroldó- és a fertőtlenítőszerrel együtt mindösszesen maximum 4 féle tisztítószert, néhány mikroszálas törlőkendőt, lapos mopot, porszívót és némi papírtörlőt használtunk.

Jól megválasztott és kipróbált tisztítószerek esetén napi takarításhoz tehát nem több, mindösszesen maximum 4 féle tisztítószert kell készleten tartanunk.

Kérjük, takarítással tisztítással kapcsolatos kérdéseivel, kéréseivel keresse szakértő kollégáinkat a szakerto@assist-trend.hu e-mail címen.  

Takarítsunk meg a takarítással sorozatunkban havonta osztunk meg tippeket és trükköket azért, hogy megmutassuk, hogyan lehet kevesebb energiával és környezetkímélő módon takarítani..

 

Takarítsunk meg milliókat a takarítással!

Ha tavasz, akkor nagytakarítás – Okostakarítással már egy kisebb szállodában vagy irodaházban is milliókat spórolhatunk meg.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással! – Ideje másképp gondolni a betonra!

kőfelületek tisztítása- agglomerátumok, természetes anyagok keverékéből álló padlóburkolatok

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

A napi mosogatáson túl: nagytakarítás a konyhában

Miért kell egy nagykonyhában nagytakarítani? Mely felületek azok, amelyek kimaradhatnak, amelyekre figyelnünk kell.

 
Ballabás Judit -

Ballabás Judit

Takarítsunk meg a takarítással - Nem mindegy, hogyan koncentrálunk

Mi az a koncentráció és miért jó nekünk, ha ismerjük a fogalmat és tudjuk a gyakorlatban használni

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Madártávlat - Itt a tavasz, a várt és váratlan vendégek időszaka..

Várt és váratlan vendégek a vendéglátásban- tavasszal felébrendek és útra kelnek a nem kívánt vendégek: rovarok, kártevők, madarak is.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Papír ami elérhető

Hamarosan ismét megjelennek a Crepto toalettpapírok, Szilvia papírtörlők és Nárcisz papír zsebkendők a boltok polcain.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

A forradalmi mikroszál - Tisztítás takarítószer nélkül

Hogyan tudunk környezetbarát módon vegyszer és víz nélkül takarítani.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Értékes együttműködést jelent a Level Up Together

Olaszországban rendeztek partnertalálkozót a Level Up Together összefogás társaságai március elején. A résztvevőket a tapasztalataikról megkérdeztük, melyet az alábbi mini-interjúkban olvashatnak.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással!- Hol takarítsunk?

Az okos takarítás a jó kérdésekkel kezdődik, vagyis annak megfelelő és alapos megvizsgálásával, hol és mit takarítunk – csak ez után határozhatjuk meg, hogy milyen módszerrel.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - Legyünk rugalmasak!

A legismertebb rugalmas padlók tulajdonságai

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással! - Hol takarítsunk? - 2

A szennyeződés az épületen belül

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - Mivel takarítsunk?

A tisztítás alapja, avagy hogyan hat a kémhatás?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - A felületek törődést igényelnek

Fából készült melegburkolatok fajtái és helyes tisztításuk módja

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással! - Ej mi a kő!

Hogyan takarítsunk különböző felületeket című sorozatunk természetes kövekről szóló első része a legismertebb természetes kőfelületekről, a márványról, mészkőről és gránitról szól.

 
Ballabás Judit -

Ballabás Judit

Így lesz hatékonyabb a mosás!

A legjobb víz-vegyszer összetételt kísérletezi ki az Assist-Trend és a Labornum

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Takarítsunk meg a takarítással - a szőnyegválasztás titkai

Milyen tulajdonságai vannak a különböző szőnyegeknek és hogyan válasszuk őket, hogy ne csak a takarítására, hanem a szépségére és kényelmére is fókuszálhassunk.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk