Középpontban a környezetvédelem

Öko konferenciát rendezett Miskolcon az Assist-Trend Észak

A fogyasztók közel 90 százaléka érdeklődik a környezetbarát csomagolások iránt, és több mint a felük ellenőrzi is, hogy az általa választott termék vagy szolgáltatás mennyiben óvja  a környezetet – hangzott el azon az első alkalommal megrendezett Öko Konferencián, amelyet Miskolcon rendezett meg az Assist-Trend Észak Kft. A rendezvényen a Level Up Together együttműködésben részt vevő környezetkímélő megoldások mutatkoztak be, az egyszer használatos étkészletektől és poharaktól kezdve, a takarítószereken és a hotelbekészítő termékeken keresztül a higiéniai papírokig. 

 

 

 

Kulcsfontosságú a fogyasztók tájékoztatása, hiszen az egyedi vásárlási döntések befolyásolásával lehet valódi lépést tenni a fenntarthatóság felé – hangsúlyozta Bodrogai Ferenc az Assist-Trend alapító ügyvezetője Miskolcon, a társaság első Öko Konferenciáján. Az Assist-Trend Észak rendezvényén is bemutatkozott a Magyar Piszke Papír innovációja, a műanyagmentes csomagolású, papírdobozos Crepto és a papírdobozos Szilvia, amelyeknek a kiszerelése is óvja a környezetet, hiszen a nagyobb lapszám, és a dobozba bekerülő nagyobb termékmennyiség csökkenti a logisztikai terhelést: egy egységi termékre vetítve sokkal kevesebb kipufogógáz kerül a levegőbe.

 

 

 

A konferencián kiderült: a takarítószerektől a hotelbekészítő termékeken át az egyszer használatos étkészletekig minden termékből választhatnak a HoReCa szektor szereplői környezetbarát terméket, amit a vendégek értékelnek is. A konferencián mutatkozott be az Assist-Trend partnereinek a koncepciójával a Level Up Together együttműködés legújabb partnere a svájci GFL, amely 22 éve gyárt és forgalmaz világszerte kozmetikai szereket, négy országban több mint kétezer embert foglalkoztat és 700 millió cikket értékesít egy évben.

Mint  Eugenió Genise a GFL képviselője és Megyes Ágnes termékmenedzser elmondta a cég számára a fenntarthatóság kulcsfontosságú érték, és Európa egyik legnagyobb kozmetikai gyártójaként egyedülálló felelősséget éreznek a Föld jövője iránt. A társaság ezért nem csupán a természetes eredetű összetevőket használja a termékeiben,-  nem alkalmazva parabént, fenoxietanolt vagy állati származékokat, - de igyekszik a csomagolást is mind környezetbaráttá tenni. Mivel a szállodabekészítő termékek egy adagosak, pici méretűek, fajlagosan sok csomagolást igényelnek, ezért a cég nagy hangsúly fektet arra, hogy a termékei műanyag csomagolását is önmaga gyártsa, újrahasznosított műanyagból, vagy alumíniumból.

 

 

 

Anna Monegato a Sutter Professional export menedzsere a konferencián azt hangsúlyozta, hogy a társasága mindig is fontosnak tartotta a környezet védelmét. A Sutter első terméke egy természetes almaecetből készült cipőfényező paszta volt, így a társaság tulajdonképpen saját gyökereihez tért vissza, amikor 2015-ben a a természetben teljesen lebomló, természetes növényi alapanyagokból készült tisztítószer családot hozott létre. A Zero család tagjai bőrgyógyászatilag tesztelt, allergén-, nikkel-, kobalt-, króm- és parabén-mentes takarítószerek, amelyek a természetben teljesen lebomlanak. A A Zero termékeknek nincs CLP piktogramja,mert nem veszélyesek a környezetre.

(A Zero Extra termékek annak érdekében, hogy garantálják a magas szintű takarítási előírásokat néhány alkalmazásban, biológiailag teljesen lebomlanak és növényi eredetűek, de még tartalmaznak néhány aktív anyagot, mely előírja néhány piktogram használatát.) A család használatával a a takarítás teljes folyamata környezetszennyezés nélkül végezhető,  mellyel garantáltan óvni lehet mind a takarító személyzet mind a szállodai vendégek bőrét és egészségét.

 

 

 

A Duni magyarországi képviselője Schlégl Győző a Duni ecoecho környezetbarát termékportfólióját mutatta be, hangsúlyozva, hogy felméréseik szerint a fogyasztók 87 százaléka érdeklődik a környezetbarát megoldások iránt. A Duni egyébként is igyekszik minimálisra csökkenteni a környezetre gyakorolt hatását, fontos a cég számára, hogy termékeik környezetbarátok, mind a gyártás, mind a felhasználás szempontjából. Az ecoecho tanúsítással a Duni azt garantálja, hogy a termék legalább két magas környezetvédelmi előírásnak megfelel, amit független ellenőrző szervek tesztelnek és minősítenek – több termék rendelkezik FSC® és/vagy OK compost minősítéssel is (az első a cellulóz forrását minősíti környezetileg felelős gazdálkodásúnak, a második a komposztálhatóságot jelzi).

 

 

 

Bagasse termékcsalád tagjai például cukornádrostból készülnek (ez cukoripari melléktermék), teljesen komposztálhatóak – ellenőrzött biológiai komposztálókban néhány nap alatt teljesen lebomlanak. A PLA megújuló növényi hulladékból, fermentált kukoricakeményítőből készül, és modern újrahasznosító üzemekben hasznosítható teljesen újra. De ott vannak az újrahasznosítható rPET termékek is, amelyek műanyag palackokból készülnek vagy a moduláris Viking kartoncsomagolás, amely kombinálja a természetes eleganciát a kiváló minőséggel és a rugalmas felhasználással. Schlégl Győző hansgúlyozta: a Duni 2018-ban nyerte el a Grünes Band fenntarthatósági díját, és 2020-ban az üzemeiben már csak megújuló energiát fog használni. 

Madártávlat - Befolyásolhatóak vagyunk? Igen!

Milyen tényezők befolyásolják és hogyan utazásainkat, szállásválasztásainkat

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Új, környezetbarát padlóápolási eljárás az Assist-Trend kínálatában

Kő, műgyanta, ipari PVC felületek hibáinak javítása, polírozással történő alap és napi takarítása környezetbarát módon.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Partnerportál online- rendelés akció!

Partnerportálunk online rendelési oldalának indulása alkalmából akciót hirdetünk azon üzleti partnereink számára, akik szeretnék egyszerűen, gyorsan, online felületen rendelve hozzájutni az Assist-Trend Kft. által forgalmazott termékekhez.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk