Legyünk zöldek! - Környezetbarát tisztítószerek

Egyre gyakrabban találkozunk környezet- és egészségtudatos felhívásokkal, melyekre emocionálisan pozitívan gondolunk, de vajon a valóságban mennyit teszünk környezetünk védelme érdekében? 
Sorra jelennek meg az alternatív energiatermelő megoldások, egyre több háztetőt borítanak napelemek. Napról napra több zöld rendszámos autó tűnik fel környezetünkben. De vajon a mindennapi életben mennyire figyelünk oda, hogy védjük, óvjuk környezetünket, és zöld megoldásokat alkalmazzunk? Mert nem csak a nagyobb beruházást igénylő megoldások jelenthetnek „zöld” megoldást, hanem egy kis odafigyeléssel mindenki tehet azért, hogy fenntartsuk élhető környezetünket. 
Amit biztosan mindenki megtehetne, a hulladék szelektív válogatása és gyűjtése. A műanyag, papír és üveghulladékok újrahasznosítása mellett érdemes végiggondolni, hogy ha nagyobb kiszerelésű termékeket vásárolunk, kevesebb a csomagolóanyag, ebből következően kevesebb a hulladék is. Érdemes például 0,5 vagy 1 literes kiszerelés helyett 5 vagy 10 literes kiszerelésben tisztítószereket vásárolni, ha egyébként nagyobb felhasználásról van szó. 
A hagyományos flakonos, kannás kiszerelésű termékek mellett megjelentek a tasakos és kapszulás szuperkoncentrátumok, melyek azon túl, hogy gazdaságos kiszerelésűek, kis helyigényűek, vízzel hígítva ugyanazt a használati értékű tisztítószert biztosítják, mint hígítatlan társaik. Mindemellett szállításuk és tárolásuk is gazdaságosabban oldható meg és kevesebb hulladék képződik. 
De ha ezen túlmenően, a mindennapi higiénia fenntartásához olyan tisztítószereket szeretne használni, melyek természetes, környezetbarát alapanyagokból készülnek, nem terhelik a környezetet, erre is van megoldása az Assist-Trend Kft.-nek: a Sutter Zero termékcsalád. Ezek a tisztítószerek növényi eredetű összetételüknek köszönhetően nem juttatnak be a táplálkozási láncba vegyi anyagokat. Nem tartalmaznak nikkelt, foszfort és semmilyen allergén anyagot. Ebben a környezetbarát termékcsaládban megtalálható az általános felülettisztító, általános padlótisztító, növényi eredetű, természetes savas tisztítószer a fürdőszobai felületek napi tisztítására, és a növényi eredetű zsíroldószer is. 
A Sutter Zero termékek teljesen természetes, növényi eredetű, biológiailag lebomló alapanyagokból készülnek, almaecet bázisúak, dermatológiailag teszteltek. E termékek használatával nem csak környezetéért tehet, hanem a takarítást végző kollégái egészségét sem teszi ki felesleges vegyszerterhelésnek, és környezetünk megóvásáért is egy fontos lépést tehet. 
Jó a Földnek, jó az embereknek, jó a felületeknek. Védjük környezetünket! 

A cikket ide kattintva is megtekintheti.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk