Fertőtlenítéssel, kézmosással és légtisztítással is érdemes védekezni a vírusok ellen

Leginkább az alapos és gyakori kézmosással, de megfelelő fertőtlenítéssel, a takarítási-mosogatási szabályok betartásával és a levegő tisztításával is védekezhetünk a vírusok terjedése ellen – hívja fel a figyelmet az Assist-Trend Kft. A magyar higiéniai piac meghatározó szereplője szerint nem csak a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak, de a tél végi szokásos megbetegedések miatt is érdemes fokozottabban ügyelni a tisztaságra.

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati védőintézkedések idején érdemes lehet a tisztaságra is jobban ügyelni a közintézményekben, iskolákban, óvodákban valamint a szállodákban és éttermekben is – hívja fel a figyelmet Solymosi Piroska, az Assist-Trend Kft higiéniai szaktanácsadója, aki szerint a fertőzések jelentős része elkerülhető a szabályok pontos betartásával.

A legfontosabb az alapos és helyes, megfelelő gyakoriságú kézmosás: ezzel megtizedelhetjük a mikroorganizmusok számát.  A helyes mozdulatsor könnyen elsajátítható, és garantálja a kéz minden pontjának megtisztítását – sokan felejtik el az ujjak közötti részeket, az ujjbegyeket. A közintézményekben, de az éttermekben és szállodákban is fokozottan ügyelni kell arra, hogy a személyzet az előírásoknak megfelelően járjon el, de vírusos időszakban mindenkinek ajánlott a megfelelő kézmosás (Erről bővebben itt olvashat). A kézmosást nem helyettesíti a kéz fertőtlenítése, ám jó kiegészítést jelent  - miközben magát a kézmosást érdemes lehet fertőtlenítő hatású szappannal végezni (ami az élelmiszerrel foglalkozók esetében alapvető előírás). A kézfertőtlenítőket ma már szinte mindenütt meg lehet találni (a hotelek sokszor már a lobbyba is kiteszik), ám elhelyezésüket a mosdókba mindenképpen és mindenütt ajánlja az Assist-Trend szakértője.

 

Solymosi Piroska szerint az alapos, fertőtlenítő takarítás jelenti a védekezés második vonalát. Azokat a tárgyakat, amelyeket gyakran érintenek meg (kilincs, asztal, széktámla) érdemes fertőtlenítő hatású szerekkel, míg a tányérokat és poharakat fertőtlenítő hatású mosogatással megtisztítani. Ehhez léteznek már olyan környezetbarát, természetes alapanyagból készült fertőtlenítő szerek, amelyek alkalmazása nem károsítja sem az anyagokat, sem a bőrt. A mosogatógépet és a mosógépet  ilyenkor nem érdemes alacsony hőfokon használni, 80 Celsius fok felett pusztulnak el a kórokozók ugyanis.

Bár az Assist-Trend kínál maszkokat is, de ezek helyett inkább a légtisztítás alkalmazását javasolja: professzionális légtisztító berendezések alkalmazásával a beltéri levegőben terjedő kórokozók és allergének 99,9 százaléka eltávolítható, így jelentősen csökkenthető a megbetegedések száma.

 

Farsangi általános szerviz akció

Tavaszi kedvezményes mosogatógép és adagoló átvizsgálási akciónk részleteit olvassa el a posztban!

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Hogyan ne mosogassunk a géppel?

Habzó mosogatógépek, eltömődött csövek és persze piszkosan maradó edények – a mosogatógépek meghibásodásainak legtöbb jele elkerülhető volna, ha helyesen készítenék elő az eszközöket. Hogyan ne takarítsunk következő részében azt vizsgáljuk meg szervizes kollégáink tapasztalatai alapján, mit nem szabad tenni a mosogatógépekkel.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Minden és mindenki „okos”, a szálloda, a pincér, az étterem, az asztal és a szoba is…

Milyen technológiai és egyéb újítások szükségesek a jövőben a vendégek elégedettségének növeléséhez? Milyen tényezők határozhatják meg a turizmus jövőjét?

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

Országos Ökokonferenciát rendez az Assist-Trend

Első ízben rendezi meg országos Ökokonferenciáját az Assist-Trend Budapesten. A sikeres regionális rendezvények után Magyarország meghatározó higiéniai szolgáltatója kibővített szakmai programmal várja az érdeklődőket az ingyenes, ám regisztrációhoz kötött rendezvényen.

 
Assist-Trend Kft. -

Assist-Trend Kft.

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk