Beskidy

 

 

A Fabryka Papieru i Tektury Beskidy S.A. az újrahasznosított alapanyagból készült kéztörlőpapírok, a ZZ hajtogatású kéztörlők, cellulózból készült papírok,  textilszövet rostokkal erősített kartonpapírok vezető európai gyártója.

Tevékenységét 1907-ben kezdte a lengyelországi Wadowice –ben, és már ekkor 12 t/nap mennyiséget tudtak gyártani papírból és kartonból. A következő 20 év dinamikus fejlődése lehetővé tette nagyobb terület és új gépek vásárlását.

1945-ben, a háború után a bezárás szélére került a cég, de más gyárak tartalék alkatrészeinek a felhasználásával és a kollégáik odaadásának köszönhetően sikerült visszaállítani a korábbi sikeres működést.

Kétszeri tulajdonosváltást és sok nehéz időszakot követően 2009 –ben és 2014 –ben beüzemeltek két papírgépet, melyek közül az egyik újrahasznosított alapanyagból, a másik cellulózból tud higiéniai papírt gyártani, lehetővé téve a termékválaszték bővülését.

 2011-ben kezdődött a feldolgozó kapacitás kiépítése, melynek köszönhetően kiszerelt termékeikkel is megjelentek a piacon.

A környezettudatos gondolkodás jegyében saját szennyvíz-tisztítót helyeztek üzembe, ami a felhasznált friss víz mennyiséget is jelentősen csökkentette, a széntüzelésű kazán helyett pedig gázüzeműre váltottak, ami hatékonyság és környezetterhelési szempontból is jelentős előrelépést jelentett.

Főbb termékcsaládok:

A közületi piacra szánt V és C hajtogatott kéztörlők egy és két rétegben, orvosi lepedők:  

 

 

 

A háztartásokban használatos higiéniai termékek:

 

 

 

Az építkezéseken és felújításkor a padló védelmére használható kartonpapír termékek:

 

 

 

 

Forrás: http://paper.com.pl

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk