Sutter - 1858 óta védjegye a tisztaság

A Sutter céget 1858-ban alapították Svájcban, több mint 150 éves múltra tekint vissza. Olasz szívvel és svájci precizitással rendelkező multinacionális vállalat, mely két kontinens számos országában van jelen, ellátva mind a háztartási, mind a közületi piacot. A cég központja és fő termelési egysége Olaszországban található. 

Több, mint 5 generáció óta gyárt és forgalmaz vegyi termékeket a háztartási és közületi higiéniához, takarításhoz. A tisztítási feladatok megoldására több mint 300 különféle termék áll a hotelek, éttermek, vendéglátóipar, egészségügy, facility management, intézmények és az ipar rendelkezésére. 

A cég nagy hangsúlyt fektet a folyamatos innovációra, termékeinek megújítására, a környezetbarát, de hatékony megoldások kifejlesztésére. 

A fenntarthatóságra vonatkozó intézkedések itt tettek, nem csak szavak! 
Természet, környezet, zöld: sokat jelentek, de sok esetben csak szavak. De nem a Sutternél. A Sutter nagyon sokat tesz azért, hogy a termékek teljesítményét összekapcsolja a környezet tiszteletben tartásával. 

A Sutter termékek gyártása és forgalmazása felelősségteljes és a környezetre nézve biztonságos módon történik. (A.I.S.E. Charta szerint - a fenntartható tisztításért) 

Íme néhány, az elmúlt években elért eredményekből: 

- 20 % műanyag 
2009-ben 1.000 kg tisztítószer csomagolásához 1.500 kg műanyagot használtak, ma 1.209 kg műanyag is elegendő

 

- 18 % papír
2009-ben 1.000 kg tisztítószer csomagolásához 855 kg papírt használtak, ma 700 kg papír is elegendő

 

- 22 % víz
2009-ben 1.000 kg tisztítószer csomagolásához 4,86 m3 vizet használtak, ma 3,81 m3 víz is elegendő 

 

- 27 % fém
2009-ben 1.000 kg tisztítószer csomagolásához 620 kg acélt használtak, ma 450 kg acél is elegendő

 

A környezettudatos szemléletnek, alapanyagoknak, gyártásnak és felhasználásnak köszönhetően egyre több Sutter termék kapja meg az EU Ecolabel minősítést a .
Az EU Ecolabel (ökocímke) az Európai Unió környezetbarát minőségi címkéje,  melynek termékei és szolgáltatásai nagyon magas színvonalúak és a teljes életciklus során a környezetre gyakorolt kisebb hatással járnak.

 

A Sutter víziója:

"Cégünk olyan, mint egy vagyontárgy, amit ideiglenesen kezelünk a jövő generáció érdekében. Csakúgy, mint a környezet és annak védelme. Ezért a Sutternél arra törekszünk, hogy mások előtt és jobban megteremtsünk egy új egyensúlyt a hatékony és innovatív megoldások iránti kereslet és a magunk és gyermekeink számára biztonságosabb, egészségesebb és természetesebb környezet között. 
Itt az ideje a fenntartható innovációnak!
Egy új fejezet a cég és a család életében, amely 150 éve találkozott a változások kihívásával és ahol a tettek eredményeket szolgáltatnak, közös érdeket szolgálnak. 
Azért tesszük mindezt, mert szenvedélyesek vagyunk a kémia világában, de még szenvedélyesebbek vagyunk az emberek és életvitelük irányában." 
(Aldo Sutter)

Ismerje meg a Sutter termékeket:

  • Sutter Zero - környezetbarát termékek
  • Mosogatószerek
  • Mosószerek, öblítők
  • Felülettisztítók
  • Fertőtlenítőszerek
  • Általános tisztítószerek
  • Padozattisztítók
  • Szanitertisztítók
  • Légfrissítők

 

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Küldje el e-mail címét így mindig időben
tájékozódhat a legfrissebb akcióinkról.

 

Írjon nekünk